Site logo

Blow Surprising Sax & Percussion

Boetiek Klassiek

Zaterdag 25/4 plaatst Klara Blow kort in de spotlights. Stem tussen 15u en 18u af op Klara, krijg een korte en krachtige introductie van het ensemble en luister naar Coalesce[3] van Benjamin Van Esser!

Field Recordings in het concertgebouw

Voorbije week vond de stage repetitie plaats van het project Field Recordings. Ongetwijfeld een beklijvende ervaring!

IMG_0441

Blowdruk in Concert

concertjanuari mail

Blowdruk website

De opnames van de premiere in de Bijloke in Gent tijdens Voorwaarts Maart zijn terug te vinden op de blowdrukpagina's. Je kan ze bezoeken via deze website of rechtstreeks via www.blowmusic.be/blowdruk.

Field Recordings

Blow is uitgenodigd door componiste Annelies van Parys en kunstenares Anneleen De Causmaecker voor een nieuw project, genaamd Field Recordings., met ook mezzosopraan Els Mondelaers, danseres Isabelle Balsa en electronics van Roel Das. Field Recordings is een muziektheater rond de herdenking van de oorlog. Meer info later.

Nieuwe wegen

Dit jaar stond in het teken van de nieuwe creaties door Blow en de samenwerking met Sigrid Tanghe tijdens het festival Voorwaarts Maart. Deze samenwerking was een schot in de roos, met overweldigend positieve reacties van publiek en muzikanten en componisten. Binnenkort kan u dit alles nog eens beleven aan de hand van live opnames. Als voorproef kan u alvast de opname van Coalesce[3] beluisteren, een nieuwe compositie van Benjamin Van Esser voor Blow en Sigrid Tanghe voor sax, midified vibrafoon, percussie en live electronica.
In de toekomst zal Blow absoluut verder gaan op dit pad en nieuwe, innovatieve samenwerkingen uitbouwen.
Ook Surprising Sax & Percussion vond zijn weg naar het publiek. Enkele fragmenten zijn terug te zien in de sectie
media-videos.

Voorwaarts Maart

De voorbereidingen voor de concerten in de Bijloke op 14 en 15 maart tijdens het festival Voorwaarts Maart zijn ondertussen volop uit de startblokken geschoten. De nieuwe composities die tijdens deze twee dagen gecreëerd zullen worden zijn gearriveerd en zien er alvast veelbelovend uit. Houd de website in de gaten voor meer info!

Recital Schoot en Concert Bijloke

Na het concert in Kunstencentrum Berg 30, brengt Blow in februari het programma 'Surprising Sax & Percussion’ in CC de Kriekel in Schoot. Info via CC ’t Loo.
In 2014 zal Blow enkele concerten spelen tijdens het multidisciplinaire festival Voorwaarts Maart in de Bijloke in Gent.

Recital Kunstencentrum Berg 30

Blow zal op 29 november 2012 een concert verzorgen in het kunstencentrum Berg 30. Op het programma een selectie uit 'Surprising Sax & Percussion’.
website

Blow nam afgelopen donderdag eveneens deel aan het kamermuziekconcours in Almere. Hun prestatie kreeg positieve kritieken, maar kon helaas niet doorstoten naar de finale. Je kan zelf de uitvoeringen bekijken op onze
mediapagina.

Selectie Kamermuziekconcours Almere

Blow is blij te kunnen melden dat het ensemble geselecteerd is om deel te nemen aan het kamermuziekconcours van Almere. De eerste ronde van deze internationale wedstrijd vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 mei te Almere. Blow zal aantreden op 17 mei om 11u3O. De voorrondes vinden plaats in de Schouwburg te Almere. Meer informatie over het concours en het kamermuziekfestival kan je terugvinden op de website.